Kilometerstand automatisch bijhouden
Aan de slag
28 december 2022 - 2 min lezen

Kilometervergoeding voor Bedrijven/Teams

Als u een oplossing zoekt voor uw bedrijf of team, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Kilometers bijhouden en registreren voor teams is mogelijk met de app Driversnote. Met eenvoudige workflows voor het indienen en goedkeuren van kilometervergoedingen kunt u de vergoedingsaanvragen van uw team snel bekijken en valideren.

● Het aantal kilometers kan nu worden bijgehouden met smartphones in plaats van met handgeschreven papieren logboeken.
● Er is automatische ritregistratie beschikbaar. Nooit meer zult u vergeten een reis bij te houden.
● Maak en deel kilometerrapporten met goedkeurders in real time.

Als manager kunt u nauwkeurige en consistente afstandsrapporten van uw team of werknemers ontvangen, en een snel overzicht krijgen van de status van uw team.

In enkele seconden kunt u:

● afstandsrapporten goedkeuren of afwijzen
● gebruikers uitnodigen of verwijderen
● rollen toewijzen

Driversnote

Uw reizen automatisch bijhouden

1 000 000+ gebruikers vertrouwen ons

Driversnote

Belastingdienst-conforme kilometerregistratie

Vertrouw op Driversnote voor conforme kilometerregistratie

Driversnote registreert automatisch je kilometers

Hoe gebeurt de vergoeding van bedrijfskilometers?

Er zijn een paar stappen voor een goede kilometervergoeding. De twee belangrijkste dingen om in gedachten te houden zijn het correct bijhouden en registreren van de kilometers.

Bijhouden van zakelijke kilometers

Willen werknemers kilometervergoeding krijgen, dan moeten zij bewijzen dat zij de km's hebben gereden die zij declareren. Een manier om dat bewijs te krijgen is door de kilometers voor elke reis bij te houden. Als het opzetten van een vergoedingsprogramma u interesseert, dan kunt u overwegen een standaardmanier in te stellen waarop iedereen in het bedrijf zijn kilometers bijhoudt. Op die manier zal het genereren van rapporten sneller gaan. U kunt het echter ook helemaal aan de wensen van de werknemer overlaten hoe hij zijn kilometers bijhoudt.

Het bijhouden van de kilometerstand via GPS is tegenwoordig gebruikelijk en maakt deel uit van elke moderne app voor het bijhouden van de kilometerstand die er is. Sommige apps bieden ook automatische kilometerregistratie, wat u en uw werknemers veel tijd kan besparen.

Loggen van zakelijke kilometers

De belastingdienst verwacht dat iedereen die een vergoeding wil ontvangen, een kilometerjournaal bijhoudt dat aan de voorschriften voldoet. Het mijlenlogboek dient als bewijs om de autoriteiten en in sommige gevallen uw werkgever te laten zien dat u de kilometers hebt gereden waarvoor u een vergoeding vraagt. Wat u over het algemeen in een conform kilometerjournaal moet vermelden, is het volgende.

● De tijd en datum van elke reis.
● De totale afgelegde afstand (de kilometerstand kan nuttig zijn om zakelijke kilometers te noteren).
● De bestemming van elke rit.
● Een beschrijving van het doel.

Hoe u uw kilometerregistratie kunt automatiseren

Uw rittenregistratie handmatig bijhouden is een heel karwei. Bekijk hoe u automatisch ritten kunt bijhouden voor uw kilometervergoeding of belastingaftrek.

Driversnote is geen belastingdeskundige en alle informatie hier is algemeen advies en moet niet beschouwd worden als werkelijk belastingadvies. Voor actuele informatie over kilometervergoeding in Nederland kijkt u op de officiële website van de belastingdienst of neemt u contact op met uw accountant.
Reiskostenvergoeding Belastingdienst Gids 
Wat wij doen
Driversnote maakt het bijhouden van uw kilometerregistratie makkelijk. U kunt uw gereden kilometers bijhouden, indelen en rapporteren, allemaal binnen onze app.
Bekijk hoe het werkt