8 december 2021

Reiskostenvergoeding Belastingdienst Gids 

Welkom bij Driversnote's gids voor reiskostenvergoeding volgens de belastingdienst in Nederland. Hier vindt u een verzameling artikelen en hulpmiddelen die u wegwijs maken in de regels rond de aftrek van uw kilometervergoeding. U kunt hier ook informatie vinden over hoe u als werkgever uw werknemers hun zakelijke autokosten kunt vergoeden. 

De kilometervergoeding door uw werkgever is in Nederland niet wettelijk verplicht. De meeste Nederlandse bedrijven nemen echter een vergoeding voor zakelijke reizen op in hun arbeidscontract. Deze gids leert u alles wat u moet weten over de kilometervergoeding in Nederland 

Amsterdam

De eenvoudige, digitale rittenregistratie

Zet je rittenregistratie op de automatische piloot.

Wat is kilometervergoeding? 

Kilometervergoeding is wat u uw werknemers zou vergoeden als zij voor zakelijke doeleinden in een auto rijden. Als u werknemer bent, is het het bedrag dat u zou ontvangen voor het zakelijk rijden in een auto. Als zelfstandige is het het bedrag dat u van de belastingdienst kunt ontvangen voor gemaakte zakelijke autokosten. 
In deze bijgewerkte gids voor de eisen van de belastingdienst in 2021 vindt u antwoord op de volgende vragen over kilometervergoeding in Nederland:

Verder vindt u informatie over hoe u een reisregistratieboek moet bijhouden en wat erin moet staan. Voor zelfstandigen raden wij u aan om te beginnen met onze gids voor zelfstandigen. 

Laat het ons weten als je vragen hebt over onze gids of onze rittenregistratie app. 

Veel tracking plezier!