Kilometerstand automatisch registreren
Aan de slag
28 december 2022 - 2 min lezen

Reiskostenvergoeding Belastingdienst Gids 2023

Welkom bij Driversnote's gids voor reiskostenvergoeding volgens de belastingdienst in Nederland. Hier vindt u een verzameling artikelen en hulpmiddelen die u wegwijs maken in de regels rond de aftrek van uw kilometervergoeding. U kunt hier ook informatie vinden over hoe u als werkgever uw werknemers hun zakelijke autokosten kunt vergoeden. 

De kilometervergoeding door uw werkgever is in Nederland niet wettelijk verplicht. De meeste Nederlandse bedrijven nemen echter een vergoeding voor zakelijke reizen op in hun arbeidscontract. Deze gids leert u alles wat u moet weten over de kilometervergoeding in Nederland.

Driversnote

Kilometerregistratie wordt gemakkelijk gemaakt

Vertrouwd door miljoenen bestuurders

Automatiseer je rittenregistratie Automatiseer je rittenregistratie

Automatische kilometerregistratie en rapporteren conform de Belastingdienst.

Gratis aan de slag Gratis aan de slag

Wat is kilometervergoeding? 

Kilometervergoeding is wat u uw werknemers zou vergoeden als zij voor zakelijke doeleinden in een auto rijden. Als u werknemer bent, is het het bedrag dat u zou ontvangen voor het zakelijk rijden in een auto. Als zelfstandige is het het bedrag dat u van de belastingdienst kunt ontvangen voor gemaakte zakelijke autokosten. 
In deze bijgewerkte gids voor de eisen van de belastingdienst in 2023 vindt u antwoord op de volgende vragen over kilometervergoeding in Nederland:

Verder vindt u informatie over hoe u een reisregistratieboek moet bijhouden en wat erin moet staan. Voor zelfstandigen raden wij u aan om te beginnen met onze gids voor zelfstandigen. 

Laat het ons weten als je vragen hebt over onze gids of onze rittenregistratie app. 

Veel tracking plezier! 

Klaar met handmatig je kilometerstanden bijhouden?

Moeiteloos. Belastingconform. Bevrijdend.

Automatische rittenregistratie
Ritten classificeren
Belastingconforme rapporten

Dit materiaal is alleen opgesteld voor informatieve doeleinden en is niet bedoeld om juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies te geven. Als je juridische of fiscale vragen hebt over deze inhoud of aanverwante zaken, dien je jouw professionele juridische, fiscale of boekhoudkundige adviseur te raadplegen.
Reiskostenvergoeding Belastingdienst Gids 
Automatiseer je logboek met kilometerstanden
Moeiteloze en belastingconforme kilometerregistratie
Gratis aan de slag Gratis aan de slag