Kilometerstand automatisch bijhouden
Aan de slag
28 december 2022 - 2 min lezen

Reiskostenvergoeding Belastingdienst Gids 2023

Welkom bij Driversnote's gids voor reiskostenvergoeding volgens de belastingdienst in Nederland. Hier vindt u een verzameling artikelen en hulpmiddelen die u wegwijs maken in de regels rond de aftrek van uw kilometervergoeding. U kunt hier ook informatie vinden over hoe u als werkgever uw werknemers hun zakelijke autokosten kunt vergoeden. 

De kilometervergoeding door uw werkgever is in Nederland niet wettelijk verplicht. De meeste Nederlandse bedrijven nemen echter een vergoeding voor zakelijke reizen op in hun arbeidscontract. Deze gids leert u alles wat u moet weten over de kilometervergoeding in Nederland.

Driversnote

Uw reizen automatisch bijhouden

1 000 000+ gebruikers vertrouwen ons

Wat is kilometervergoeding? 

Kilometervergoeding is wat u uw werknemers zou vergoeden als zij voor zakelijke doeleinden in een auto rijden. Als u werknemer bent, is het het bedrag dat u zou ontvangen voor het zakelijk rijden in een auto. Als zelfstandige is het het bedrag dat u van de belastingdienst kunt ontvangen voor gemaakte zakelijke autokosten. 
In deze bijgewerkte gids voor de eisen van de belastingdienst in 2023 vindt u antwoord op de volgende vragen over kilometervergoeding in Nederland:

Verder vindt u informatie over hoe u een reisregistratieboek moet bijhouden en wat erin moet staan. Voor zelfstandigen raden wij u aan om te beginnen met onze gids voor zelfstandigen. 

Laat het ons weten als je vragen hebt over onze gids of onze rittenregistratie app. 

Veel tracking plezier! 

Hoe u uw kilometerregistratie kunt automatiseren

Uw rittenregistratie handmatig bijhouden is een heel karwei. Bekijk hoe u automatisch ritten kunt bijhouden voor uw kilometervergoeding of belastingaftrek.

Driversnote is geen belastingdeskundige en alle informatie hier is algemeen advies en moet niet beschouwd worden als werkelijk belastingadvies. Voor actuele informatie over kilometervergoeding in Nederland kijkt u op de officiële website van de belastingdienst of neemt u contact op met uw accountant.
Reiskostenvergoeding Belastingdienst Gids 
Wat wij doen
Driversnote maakt het bijhouden van uw kilometerregistratie makkelijk. U kunt uw gereden kilometers bijhouden, indelen en rapporteren, allemaal binnen onze app.
Bekijk hoe het werkt