Kilometerstand automatisch registreren
Aan de slag
Moet u een app gebruiken om uw kilometers bij te houden?
1 juli 2021 - 2 min lezen

Moet u een app gebruiken om uw kilometers bij te houden?

Als u voor uw werk rijdt, is kilometerregistratie een onmisbaar onderdeel van uw dag. Het bijhouden van elke rit voor het werk zorgt ervoor dat u uw kilometervergoeding maximaliseert. U moet uw gereden kilometers bijhouden als bewijs van uw declaratie.

Administratie moet het volgende bevatten:

  • Het merk, model en kenteken van het voertuig
  • De datum en de kilometerstand van het voertuig voor en na elke rit.
  • Het begin- en eindadres en de reden van de ritten
  • De gereden route, als die afwijkt van de gebruikelijke route
Driversnote

Kilometerregistratie wordt gemakkelijk gemaakt

Vertrouwd door miljoenen bestuurders

Automatiseer je rittenregistratie Automatiseer je rittenregistratie

Hoe houd ik een logboek van gereden kilometers bij?

Er zijn een paar manieren waarop u uw kilometers kunt bijhouden, waaronder een papieren logboek, een spreadsheet en een mobiele app.

Een papieren logboek of spreadsheet gebruiken

U kunt een papieren logboek of een spreadsheet gebruiken om de KM die u gereden hebt bij te houden. U moet altijd de vereiste gegevens voor elke rit noteren, zoals hierboven beschreven - niet alleen de afstand, maar ook de datum en de reden van de zakenreis. Als u vaak rijdt, kan het een tijdje duren om elk ritdetail op te schrijven, en natuurlijk zijn we in het verleden allemaal wel eens vergeten om ritten te noteren! In dat geval kan een app voor het bijhouden van de kilometerstand precies de oplossing voor u zijn. 
 

Logboek apps

Apps voor het bijhouden van een logboek kunnen uw rijgedrag in real time volgen en u het gedoe besparen van het opschrijven van informatie over elke rit die u maakt. U opent gewoon de app en begint met tracken - de app registreert dan uw rit terwijl u rijdt. Zodra u klaar bent met uw rit, stopt u gewoon met het volgen van de app - u hebt dan een gelogde rit met de begin- en eindtijd, de begin- en eindpunten, de afstand en u kunt het doel van uw rit opgeven.

Sommige apps voor het bijhouden van ritten bieden ook automatische tracking - u hoeft de app niet eens te openen.Door gebruik te maken van "bewegingsdetectie" voor auto-tracking of door de Driversnote app te koppelen aan een iBeacon - een Bluetooth-apparaat met lage energie dat u in uw auto plaatst - biedt Driversnote een beproefde oplossing voor automatische tracking. Telkens wanneer u in het voertuig stapt dat u voor zakenreizen gebruikt en begint te rijden, vraagt de iBeacon uw telefoon om een rit te gaan volgen. Wanneer u uw voertuig verlaat, stopt de app met het registreren van uw rit. U hebt dan alle vereiste informatie, en een zeer nauwkeurig logboek van uw reizen.

nu u weet hoe u uw km bij moet houden voor declaratie, gaan we kijken hoe u uw onkosten berekent.
 

Hoe berekent u uw declaratie met de kilometertarieven

Het berekenen van uw onkosten is een makkelijk als u regelmatig een logboek bijhoudt van uw zakelijke en privé-ritten. U hebt het totale aantal kilometers nodig dat u voor zaken hebt gereden, en het standaard kilometertarief. Pak een rekenmachine en vermenigvuldig gewoon het aantal kilometers met het kilometertarief - het resultaat is het bedrag van de aftrek die u kunt declareren.

Hoe kunt u uw onkosten berekenen met een kilometerteller-app

Als u een mobiele app gebruikt om het aantal kilometers bij te houden, zal de app de berekening voor u doen - u zult ook in staat zijn om logboeken te maken die aan de voorschriften voldoen en die u kunt bewaren als bewijs van uw declaratie van onkosten. 

Weinig dingen zullen uw werkgever gelukkiger maken dan telkens adequate, consistente documentatie van de afgelegde kilometers te ontvangen voor uw terugbetaling of belastingaangifte - en een app zal u helpen precies dat te doen!

Apps voor het bijhouden van kilometerstanden houden uw voertuiglogboek veilig

Door een app te gebruiken neemt u de taak van het organiseren en bijhouden van een logboek uit handen - tracking apps houden de informatie voor u bij, en uw volledige logboek is op elk moment maar een paar tikken van u verwijderd.

Als u papieren logboeken of spreadsheets gebruikt, zorg er dan voor dat u ze goed opslaat en archiveert in geval van controles.

Als u Driversnote gebruikt om uw ritten te registreren, kunt u er zeker van zijn dat wij uw bijgehouden ritten bewaren zolang u een account bij ons hebt - ongeacht of u een betaald abonnement hebt of een gratis account, uw gegevens zijn veilig bij ons.

Hoe je je kilometerregistratie kunt automatiseren

Je rittenregistratie handmatig bijhouden is een heel karwei. Bekijk hoe je automatisch ritten kunt bijhouden voor je kilometervergoeding of aftrekposten.
Nieuwste berichten
Automatiseer je rittenregistratie
Houd je kilometerstanden gemakkelijk bij en rapporteer deze. Bespaar tijd en moeite met Driversnote.
Aan de slag

Gerelateerde berichten

Onbelaste Reiskostenvergoeding voor 2024
Onbelaste Reiskostenvergoeding voor 2024

Hogere onbelaste reiskostenvergoeding in 2024. Wat betekent dit voor jou en voor verschillende werksituaties?

2 januari 2024 - 2 min lezen
Kilometervergoeding voor zzp’ers
Kilometervergoeding voor zzp’ers

Als freelancer moet u misschien vaak (potentiële) klanten bezoeken, klanten ontmoeten, of op het kantoor van een klant werken...

28 december 2022 - 2 min lezen
Kilometervergoeding van Belastingdienst voor 2023
Kilometervergoeding van Belastingdienst voor 2023

Kilometervergoeding voor 2023 in Nederland. Bekijk het nieuwe kilometertarief van belastingdienst en leer hoe je een zakelijke kilometervergoeding kunt vorderen.

17 april 2024 - 2 min lezen