Kilometerstand automatisch bijhouden
Aan de slag
Kilometervergoeding van Belastingdienst voor 2023
15 maart 2023 - 2 min lezen

Kilometervergoeding van Belastingdienst voor 2023

Bekijk hieronder het officiële kilometertarief voor 2023 en leer hoe je het kunt gebruiken voor je vergoeding. De belastingdienst maakt jaarlijks het kilometertarief bekend dat wordt gebruikt voor de berekening van de kilometeraftrek voor het zakelijke gebruik van je persoonlijke wagen.

Het officiële kilometertarief voor 2023

De belastingdienst heeft aangekondigd dat het kilometertarief voor 2023 21 cent per kilometer bedraagt.

Het kilometertarief voor 2023 is het tarief dat je moet gebruiken voor de berekening van je werkgeversvergoeding voor je zakelijke ritten vanaf januari 2023.

Driversnote

Uw reizen automatisch bijhouden

1 000 000+ gebruikers vertrouwen ons

Driversnote

Je belastingaftrek maximaliseren

Nauwkeurig bijhouden en rapporteren van je kilometers

Nauwkeurig bijhouden en rapporteren van je zakelijke kilometers

Een kilometervergoeding van je werkgever ontvangen.

Als werknemer is de kans groot dat je werkgever jouw zakelijke kilometers vergoedt. Hoewel werkgevers worden geadviseerd om het officiële kilometertarief te gebruiken, is dit niet verplicht en kunnen ze ervoor kiezen om je het hele jaar door tegen een ander tarief dan dat van 2023 te vergoeden. Vergoedt je werkgever je kosten niet, dan kun je aanspraak maken op een fiscale aftrek voor je zakelijke ritten op basis van het kilometertarief.

Houd er wel rekening mee dat als je meer dan €0,21 per kilometer vergoed krijgt, je een inkomstenbelasting moet betalen over het extra bedrag.

Kilometervergoeding vorderen bij belastingdienst

Ben je een zelfstandige of vergoedt je werkgever je zakelijke kilometers niet? Dan kun je je kosten voor zakelijk rijden in 2023 claimen. Vergeet niet al je zakelijke kilometers bij te houden in een logboek en vermenigvuldig deze vervolgens met het kilometertarief van dit jaar (21 cent per kilometer).

Je zakelijke kilometers bijhouden

Je kunt een papieren logboek of een spreadsheet gebruiken om je kilometers bij te houden. Als je vaak rijdt, kan het enige tijd in beslag nemen om elke dag je ritgegevens op te schrijven. In dit geval is een app die de kilometerstand bijhoudt misschien de geschikte oplossing voor jou. Driversnote biedt gratis automatische kilometerregistratie. Je hoeft de app niet eens te openen. Wie de app gebruikt, hoeft geen kilometerlogboeken meer bij te houden. Driversnote houdt de informatie voor jou bij en je volledige logboek is op elk moment in slechts een paar tikken zichtbaar.

Hoe u uw kilometerregistratie kunt automatiseren

Uw rittenregistratie handmatig bijhouden is een heel karwei. Bekijk hoe u automatisch ritten kunt bijhouden voor uw kilometervergoeding of belastingaftrek.
Nieuwste berichten
Wat wij doen
Driversnote maakt het bijhouden van uw kilometerregistratie makkelijk. U kunt uw gereden kilometers bijhouden, indelen en rapporteren, allemaal binnen onze app.
Bekijk hoe het werkt