Kilometerstand automatisch registreren
Aan de slag
Kilometervergoeding van Belastingdienst voor 2023
17 april 2024 - 2 min lezen

Kilometervergoeding van Belastingdienst voor 2023

Bekijk hieronder het officiële kilometertarief voor 2023 en leer hoe je het kunt gebruiken voor je vergoeding. De belastingdienst maakt jaarlijks het kilometertarief bekend dat wordt gebruikt voor de berekening van de kilometeraftrek voor het zakelijke gebruik van je persoonlijke wagen.

Het officiële kilometertarief voor 2023

De belastingdienst heeft aangekondigd dat het kilometertarief voor 2023 21 cent per kilometer bedraagt.

Het kilometertarief voor 2023 is het tarief dat je moet gebruiken voor de berekening van je werkgeversvergoeding voor je zakelijke ritten vanaf januari 2023.

Driversnote

Kilometerregistratie wordt gemakkelijk gemaakt

Vertrouwd door miljoenen bestuurders

Automatiseer je rittenregistratie Automatiseer je rittenregistratie

Een kilometervergoeding van je werkgever ontvangen.

Als werknemer is de kans groot dat je werkgever jouw zakelijke kilometers vergoedt. Hoewel werkgevers worden geadviseerd om het officiële kilometertarief te gebruiken, is dit niet verplicht en kunnen ze ervoor kiezen om je het hele jaar door tegen een ander tarief dan dat van 2023 te vergoeden. Vergoedt je werkgever je kosten niet, dan kun je aanspraak maken op een fiscale aftrek voor je zakelijke ritten op basis van het kilometertarief.

Houd er wel rekening mee dat als je meer dan €0,21 per kilometer vergoed krijgt, je een inkomstenbelasting moet betalen over het extra bedrag.

Kilometervergoeding vorderen bij belastingdienst

Ben je een zelfstandige of vergoedt je werkgever je zakelijke kilometers niet? Dan kun je je kosten voor zakelijk rijden in 2023 claimen. Vergeet niet al je zakelijke kilometers bij te houden in een logboek en vermenigvuldig deze vervolgens met het kilometertarief van dit jaar (21 cent per kilometer).

Je zakelijke kilometers bijhouden

Je kunt een papieren logboek of een spreadsheet gebruiken om je kilometers bij te houden. Als je vaak rijdt, kan het enige tijd in beslag nemen om elke dag je ritgegevens op te schrijven. In dit geval is een app die de kilometerstand bijhoudt misschien de geschikte oplossing voor jou. Driversnote biedt gratis automatische kilometerregistratie. Je hoeft de app niet eens te openen. Wie de app gebruikt, hoeft geen kilometerlogboeken meer bij te houden. Driversnote houdt de informatie voor jou bij en je volledige logboek is op elk moment in slechts een paar tikken zichtbaar.

Hoe je je kilometerregistratie kunt automatiseren

Je rittenregistratie handmatig bijhouden is een heel karwei. Bekijk hoe je automatisch ritten kunt bijhouden voor je kilometervergoeding of aftrekposten.
Nieuwste berichten
Automatiseer je rittenregistratie
Houd je kilometerstanden gemakkelijk bij en rapporteer deze. Bespaar tijd en moeite met Driversnote.
Aan de slag

Gerelateerde berichten

Onbelaste Reiskostenvergoeding voor 2024
Onbelaste Reiskostenvergoeding voor 2024

Hogere onbelaste reiskostenvergoeding in 2024. Wat betekent dit voor jou en voor verschillende werksituaties?

2 januari 2024 - 2 min lezen
Kilometervergoeding voor zzp’ers
Kilometervergoeding voor zzp’ers

Als freelancer moet u misschien vaak (potentiële) klanten bezoeken, klanten ontmoeten, of op het kantoor van een klant werken...

28 december 2022 - 2 min lezen
Kilometervergoeding van Belastingdienst voor 2023
Kilometervergoeding van Belastingdienst voor 2023

Kilometervergoeding voor 2023 in Nederland. Bekijk het nieuwe kilometertarief van belastingdienst en leer hoe je een zakelijke kilometervergoeding kunt vorderen.

17 april 2024 - 2 min lezen